Jes, sain tänään yhden esseen pois alta. Hermot meni, mutta valmiiksi se kuitenkin tuli. Muuten päivä on mennyt normaalisti. Tehtiin ruoaksi kanapastapaistosta. Namii! Tässä ruuasta puheen ollen muistuttelen taas Ideakeittiöstä linkillä: https://www.ideakeittio.fi/

Mitäs muuta? No, harkka jatkuu ja etenee hyvää vauhtia. Eihän tätä ois ku puolisentoista viikkoa jäljellä. Kivaa on ollut ja tää on niin mun ala.

Joulufiilikset on jo vähän noussut mullakin. Tosin stressaan taas perinteisesti joululahjojen ostoa. Se vaan on aina niin vaivalloista, kun on surkea arvailemaan, mistä muut tykkää. Ja aikaakin siihen sitten menee. Mutta muuten joulu ja erityisesti se loma innostuttaa. Kaipaan jo lepoa ja rauhaa. Hetken hengähdyksen. Ja musta tuntuu, että mie oon todellakin ansainnut sen. Semmoinen kuukausi lomaa on jo ihan mukavan pitkä aika, ja ehdin varmasti rentoutua ja kerätä voimia uutta vuotta varten. Oho, kylläpä toi kuulostaa niin omituiselta, kun vastahan tääkin vuosi alkoi ja nyt se jo lähenee loppuaan. Tänä vuonna on tullut opiskeltua, reissattua ja no totta puhuen ihan vaan laiskoteltuakin. Ihan mukava vuosi, ei mitään valitettavaa oikein. Aika neutraalit fiilikset, ehkä kuitenkin vähän positiivisemmat kuin negatiiviset. :)

Ostan kyllä tulevalla viikolla jotain joulunamusia. Yhden rasian ostin pari viikkoa sitten, mutta nyt taas jo vähän himoitsen jouluherkkuja. Ehkäpä ostan sen perinteisen Juhlapöydän konvehdit-rasian. Se kuuluu mulla tosi oleellisena osana jouluun. Toisen rasian ostan sitten varmaan perheen kesken jaettavaksi joulupyhinä. Viime viikolla ostin parit joulutortut maistiaisiksi. Hyviä olivat, vaikka itse tehdyt voittaa.

Meidän perheessä joulun odotus alkaa kunnolla siinä itsenäisyyspäivänä, jolloin leivotaan perinteisesti pipareita ja torttuja ja katsellaan linnanjuhlia. Tänäkin vuonna me aiotaan kerääntyä kotia ja tehdä sama setti. Itsenäisyyspäivä vaan sattuu niin sopivasti siihen joulukuun melkein alkuun, että silloin on hyvä hetki maistella ekat jouluherkut ja virittäytyä fiilikseen. (Tosin mie oon niin suklaasuu, että joulukonvehteja on saatava jo ennen itsenäisyyspäivää, kuten äsken mainitsin.) Yritetään yleensä siivotakin koti ennen itsenäisyyspäivää ja koristella huusholli. Tosin tänä vuonna voi olla, että menee vasta sitä seuraavaan viikonloppuun kiireiden takia, mutta eipä se niin haittaa.

Hyviä illanjatkoja sinne. :)